Jedan od recepata za sladoled

Sladoled se može praviti sa raznim voćem (čak i čokoladom, eurokremom i sl.).

Sastojci za 5 porcija

2 kisele pavlake (mileram) svaka od 2 dcl znaci ukupno 4 dcl

150 g šećera (zavisi koje voće stavljate i koliko slatko volite tako da kol. šećera prilagodite svome ukusu)

250 g voća

2 kesice šlaga u prahu (tipa Dr. Oetker)

Priprema

Napraviti šlag po uputstvu na kesici, dodati šećer, voće ispasirati (može se dio i ostaviti nasjeckan), pomiješati, dodati 2 pavlake.

Sladoled je gotov. Staviti ga u plastičnu činiju koja dobro zatvara i u zamrzivač.

Pošto je pavlaka masna, sladoled se ne kristalizira kao onaj u kome ima vode, pa je i pored dužeg stajanja u zamrzivaču kremast. Može se jesti i kao krema prije nego sto se zaledi.

via: SC

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: